Címünk 4026 Debrecen, Mester utca 1.
O-24-ben hívható O-24-ben hívható: 52/447-724

Felsőjózsai utca 7.

A Felsőjózsai utcai telephely 2017-es évi szabadidős programjai, rendezvényei

A DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja Debrecen, Felsőjózsai utca 7. szám alatti telephelyén szervezett a prevenciós programokat elsősorban a Józsán élő gyermekek, és családok részére ajánljuk. A prevenciós programok szervezését, vezetését, közvetítését nagyon fontosnak és szakmailag értékesnek tartjuk a gyermekek, szülők, és a szakemberek számára egyaránt. Lehetőséget biztosítunk egymás megismerésére, elfogadására, a helyi gyermek és lakóközösség építésére.

A nyári szünidőben egy egy hetes, szabadtéri programsorozatot szervezünk, melynek célja a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása olyan gyermekek számára, akiknek a szülei nem tudják az iskolai szünetek ideje alatt az egész napos felügyeletet biztosítani. Emellett cél a pozitív élményhez juttatás, érdekes kikapcsolódás nyújtása, a csellengés elkerülése.

Megvalósult programjaink:

  • Február 16.       Tavaszváró, a vitaminok szerepe
  • Március 23.      Húsvéti előkészültetek, dekorációk készítése
  • Május 19.           Egészségünk megőrzése I.- táplálkozás
  • Június 16.          Egészségünk megőrzése II.- életmód
  • Július 10.,11.,12.,13.,14.   Szünidei Zsongás (egyhetes szabadtéri programsorozat)

 

Tervezett programok:

Kreativitás, dizájn háztartás csoport (őszváró beszélgetés)2017.09.21.
Kreativitás, dizájn háztartás csoport (őszi nagytakarítás)2017.10.19.
Halloween-i kézműves program gyerekeknek2017.10.26.
Kreativitás, dizájn háztartás csoport (adventi készülődés kézműves program )2017.11.23.
Kreativitás, dizájn háztartás csoport (karácsonyi receptek)2017.12.14.
Karácsonyi kézműves program gyerekeknek2017.12.21.

 

Baba-mama klub

Az intézményben évek óta működik a baba-mama klub. Az épületben erre a célra kialakított szoba áll rendelkezésre. A szoba szőnyegezése megfelel az egy éven aluli gyerekek mozgási igényének. A játékok változatosak a 3 éven aluli korosztálynak megfelelőek, sok fejlesztő játék áll a rendelkezésükre. A klub heti rendszerességgel működik, szerda délelőttönként várjuk az anyukákat gyermekeikkel. A klub célja egy olyan önsegítő csoport kialakítása, ahol az anyukák megoszthatják gyermekneveléssel kapcsolatos problémáikat, bátran kérdezhetnek egymástól. Kimozdulhatnak a monoton hétköznapokból, megelőzhetik különböző mentális problémák kialakulását. A gyermekek hozzászoknak a közösséghez még óvodáskor előtt, az anyukák között barátságok szövődnek.

2017 első félévében 25 alkalommal jöttek el a kismamák. Február 22-én a klubbon belül megrendeztük a farsangi mulatságot, május 3-án az anyák napi ünnepséget, május 17-én a gyermeknapi programot. A klubbot ebben a félévben 17 anyuka látogatta meg gyermekeivel, mely összesen 121 résztvevőt jelent.

 

Gyermekprogramok

Szünidei kreatív foglalkozások

Az iskolai szünetekben egy-egy alkalommal az évszakoknak, ünnepeknek megfelelően kreatív kézműves foglalkozásokat terveztünk a gyermekek számára. Április 13-án került sor a húsvéti kézműves programra, melyre 11 gyermek jött el, és készíthettek a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó kreatív tárgyakat.

Szünidei programsorozat

  1. július 10-től 2017. július 14-ig került megrendezésre a „Nyári Zsongás” nevű programsorozatunk. Minden nap 8-14 óráig különböző programokkal, játékokkal, vetélkedőkkel, kreatív tevékenységekkel, könyvtár látogatással igyekeztünk hasznos időtöltést biztosítani a gyerekek számára. A programon 18 gyermek vett részt, mely összesen 90 résztvevőt jelent.

 

Kreativitás, dizájn, háztartás klub

Az idei évben is megszervezésre került a „Kreativitás dizájn, háztartás” nevű önsegítő csoportfoglalkozást. A foglalkozásokra különböző életkorú, életstílusú, kreatív tevékenységek, háztartás, életmód téma iránt érdeklődőket várunk. Célunk, hogy a csoportban végzett kreatív tevékenységen keresztül, az egyének közösséggé formálódása mellett életmóddal, életvezetéssel, háztartással kapcsolatos dolgokról beszéljünk, ezáltal a résztvevők személyes kompetenciái erősödnek, helyes önértékelésük fejlődik. A meghirdetett programok keretén belül kreatív tárgyak készítésével, lakberendezési tanácsokkal, egészséges életmóddal, ismertetjük meg a résztvevőket. Ebben a félévben négy alkalommal került megrendezésre a program, kilenc ügyfél, összesen 14 fő részvételével.