Címünk 4027 Db., Thomas Mann u. 2/A
O-24-ben hívható O-24-ben hívható: 52/447-724

“Nyári zsongás” programsorozat Józsán

2018.07.09. – 2018.09.13. között, minden nap 10:00-14:00 óráig került megszervezésre, az immár hagyománnyá vált “Nyári zsongás” programsorozat a Debrecen, Felsőjózsai út 7. szám alatti telephelyünkön. A program célcsoportja a 6-18 éves korú gyermekek voltak.

A programsorozattal az iskolai nyári szünetben különböző játékokkal, vetélkedőkkel, kreatív tevékenységekkel igyekeztünk hasznos időtöltést biztosítani a gyerekek számára. A programon 18 gyermek vett részt.

Célunk, hogy a program során végzett tevékenységen keresztül a gyermekek a kreativitásuk fejlesztésén túl, hasznosan töltsék el a szabadidejüket.

2018.07.09. – 1. nap.

A gyermekek a program első napján csoportjátékokkal ismerkedhettek meg, majd ezt követően a Józsai könyvtárban könyvtári feladványokat oldottak meg, valamint kézműves foglalkozáson vehettek részt.

2018.07.10. – 2. nap

A gyermekek a program második napján kézműves foglalkozáson vehettek részt, amely során tasakot, valamint üvegfestékből díszes üvegeket készíthettek. A nap programját színesítette a gitáros zenés kíséret, valamint az arcfestés és csillámtetoválás kipróbálása is.

2018.07.11. – 3. nap

A harmadik nap délelőttjén a Fehérbot Alapítvány ifjúsági irodájának a vezetője, Kállai Kristóf tett látogatást körünkben. Látogatása kapcsán a gyerekek megismerkedhettek a fogyatékos személyek életével. A gyerekeknek lehetőségük nyílt a vakvezetők bot kipróbálásra, továbbá megismerkedhettek Brendon névre hallgató terápiás kutyával.

Délután Ferdinánd mesefilm megtekintésére volt lehetőség. Mindkét programot nagyon élvezték a gyerekek.

2018.07.12.- 4. nap

A negyedik nap közös interaktív mesefoglalkozáson vettek részt a gyerekek a Fény Felé Alapítvány fiataljaival a józsai közösségi ház Mesepontjában.

Az egész délelőtt tartó komplex foglalkozáson nemcsak mondókát tanulhattak, és mesét hallgathattak együtt, volt közös táncház is, majd a tízórai után népi ügyességi játékokat lehetett kipróbálni, fonalkarkötőt készíteni, gyöngyöt fűzni, kézműveskedni.

Az együtt eltöltött mesedélelőtt jó alkalmat adott arra, hogy a hátrányos helyzetűek, a fogyatékkal élők, a gyerekek és a fiatal felnőttek jobban megismerjék egymást, együtt szórakozzanak, és közös élménnyel gazdagodjanak népi hagyományaink által.

Délután játszótéren ereszthették ki a gyerekek az energiájukat, valamint lufihajtogatásban vehettek részt.

2018.07.13.- 5. nap

A zárónap alkalmával a gyerekek csapatokban különböző akadályversenyeken, feladványokban versenghettek egymással. A nap táncversennyel záródott, amely nagyon jó hangulatban telt és élveztek a gyerekek, végül minden gyermek megajándékozásra került.

Széchenyi 2020