Címünk 4027 Db., Thomas Mann u. 2/A
O-24-ben hívható O-24-ben hívható: 52/447-724

“Nyári zsongás” szünidei programsorozat Józsán

2017. július 10-től 2017. július 14-ig került megrendezésre a „Nyári Zsongás” nevű programsorozat a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja Debrecen, Felsőjózsai u. 7. szám alatti telephelyén.

A programsorozaton 18 gyermek vett részt. Egy héten át, minden nap 8-14 óra között került lebonyolításra a program, amely során különböző szabadidős tevékenységekkel, játékokkal, vetélkedőkkel, kreatív foglalkozásokkal, könyvtár látogatással igyekeztek a telephely munkatársai hasznos időtöltést biztosítani a gyerekek számára.

A programok során elsődleges célunk volt olyan hasznos elfoglaltság nyújtása a gyermekeknek és fiataloknak, ahol lehetőségük nyílt védett környezetben kikapcsolódni, művelődni és új baráti kapcsolatokat kialakítani.

Beszélgetéseken keresztül lehetőség volt fejleszteni a fiatalok helyes önértékelését, kommunikációs készségüket, barátkozási, kapcsolatteremtési képességeiket. A kézműves foglalkozások alkalmával kézügyességüket, kreativitásukat tudták fejleszteni, és saját ötleteiket is meg tudták valósítani.

Reményeink szerint a hátrányos helyzetű gyermekeknek az eltelt hét olyan élményt adott, melyet a családjaik anyagi helyzete nem tesz lehetővé.

Célunk volt még továbbá az intézmény megismertetése, elfogadtatása, a programban érintett gyermekek és szüleinek a körében is.

Széchenyi 2020