Címünk 4027 Db., Thomas Mann u. 2/A
O-24-ben hívható O-24-ben hívható: 52/447-724

Új helyre költözik a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja

2018.12.12-én átadták az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának legnagyobb beruházását a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjának új székhelyét, az egykori Ifjúsági Park területén, Debrecen Thomas Mann utca 2/A.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ építése a „TOP-6.6.2.-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” tárgyú felhívás keretében valósult meg. A projekt átfogó célja a szociális és gyermekjóléti alapellátást végző DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjának kialakítása az új épületben, amely a Debrecen, Mester utca 1. szám alatti székhelyét és a Böszörményi út 68. szám alatti telephelyét váltotta ki.

Dr. Papp László, Debrecen város polgármesterének átadó beszéde után Fülöp Attila szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kihangsúlyozta, a szociális alapellátás egyik kulcsmomentuma a család- és gyermekjóléti szolgálat. Minden ilyen infrastrukturális beruházás a közösség megújulást tudja támogatni.

A megfelelő, megújult munkakörülmények a munkatársakra is hatással vannak, hiszen megbecsülést, elismerést érezhetnek a város vezetősége és a kormány részéről is – mondta el Orosz Ibolya Aurélia, a központ intézményvezetője a köszöntőket követően. Az emelkedett hangvételű beszédek után Kocsis Fülöp görög katolikus érsek-metropolita atya és Palánki Ferenc római katolikus püspök megáldotta és megszentelte az épületet. Az átadó ünnepséget követően Családi Délután került megrendezésre.