Címünk 4027 Db., Thomas Mann u. 2/A

Művészetpedagógiai program a MODEM-ben

A MODEM Modern Kortárs és Művészeti Központ és a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja közös munkája eredményeképpen intézményünk szakértőként vett részt a „Családi okok miatt” elnevezésű kiállítás megrendezésében, mely 2019. november 3-ig tekinthető meg. A kiállítás a család témáját közelíti meg történelmi, társadalmi és személyes történetek felől.

A kiállítás négy részből áll. Az első teremben a családszerkezet változásait vizsgálja pszichológiai és társadalomtörténeti megközelítésből. Emellett a családon belüli bántalmazás témája is megjelenik. A második teremben család témakörben jelennek meg kortárs költők versei. A harmadik teremben korábban már a család témával, azon belül is a nagyszülőkkel és apákkal való kapcsolattal foglalkozó kortárs képzőművészek munkái tekinthetők meg. A negyedik teremben olyan emberek családi fotói láthatók, akik valamilyen módon Debrecenhez kötődnek. A teremben kialakított koncepció egy több mint fél éven át tartó workshopsorozat végeredménye.

A MODEM Kortárs és Művészeti Központ és Don Tamás, a kiállítás kurátora lehetőséget biztosít az érdeklődő osztályok, csoportok számára, hogy művészetpedagógiai foglalkozásokon vegyenek részt. Fiktív családtörténeteket mesélhetnek el képregényen keresztül, verseket írhatnak, lehetőségük van elképzelni milyen családban töltenének el pár hetet, ha szüleik külföldre utaznának. Az osztályok kurátori tárlatvezetést is kérhetnek a foglalkozásokhoz.

Széchenyi 2020